απο το 1945

Inspired by the greek summer. 100% focused on quality.

Μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη ιστορία στο χώρο του παγωτού.

Based on the most preferred flavors. Dedicated to all of you.

Flavors Aromas Colors

Με πείρα πάνω από εβδομήντα χρόνια, γνωρίζουμε καλά πως να κάνουμε το καλοκαίρι σας πιο νόστιμο. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε μια σειρά από λαχαριστές επιλογές σε διάφορα σχήματα και χρώματα που θα σας συναρπάσουν!

Ποιοι είμαστε

Τα παγωτά 'ΠΗΛΙΟ' είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη ιστορία στο χώρο του παγωτού.

Ο Στόχος Μας

Η εταιρεία μας εξελίσσεται και αναπτύσσεται συνεχώς, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο καινοτόμα προϊόντα.

Εγκαταστάσεις

Το νέο μας υπερσύγχρονο εργοστάσιο, με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, βρίσκεται από το 2006 στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Προδιαγραφές ποιότητας

Με σημαντικές επενδύσεις στις εγκαταστάσεις μας, δημιουργήσαμε τις πλέον κατάλληλες εργοστασιακές δομές.

  • 1945

  • 1969

  • 1978

  • 1996

  • 2006

  • 2009

  • 2011

  • 2015

  • 2017

  • 2023

Η ιστορία μας ξεκινά το μακρινό 1945, όταν ο Στέλιος Πεπονόπουλος ιδρύει την επιχείρηση και ξεκινά την παραγωγή παγωτού. Όταν η ΕΒΟΛ αποχωρεί, η επιχείρησή μας γίνεται ο μοναδικός παραγωγός παγωτού στην περιοχή.

Για πρώτη φορά το παγωτό ξυλάκι συσκευάζεται στα χαρακτηριστικά χάρτινα σακουλάκια. Η τυποποίηση γίνεται με μηχάνημα που πήρε ο Στέλιος Πεπονόπουλος από την ΕΒΟΛ.

Η επιχείρησή μας οδεύει σε μια νέα εποχή, αυτή του τυποποιημένου παγωτού. Παράλληλα αλλάζει μορφή και μετονομάζεται σε Σ. Πεπονόπουλος & Σια. Οι τρεις γιοι του Στέλιου Πεπονόπουλου μπαίνουν δυναμικά στην εταιρεία, η οποία εγκαθίσταται στη Νεάπολη του Βόλου. Εκεί εξοπλίζεται με νέα, προηγμένη τεχνολογία και παρασκευάζει πλέον πάνω από 45 είδη παγωτού, όλα τυποποιημένα και όλα με την υπογραφή και εγγύηση της επωνυμίας “ΠΗΛΙΟ”.

Εισάγουμε στην αγορά ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό προϊόν, «ΤΑ ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ», αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα στο παγωτό. Τα μικρά παγωτά (κυρίως ξυλάκια και πυραυλάκια) σε διάφορα σχήματα και γεύσεις γίνονται ανάρπαστα.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή και μεταφέρουμε τις εγκαταστάσεις μας σε ένα υπερσύγχρονο, ιδιόκτητο εργοστάσιο συνολικής έκτασης 2000τ.μ. στο ΒΙΟΠΑ Βόλου (Α΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου), το οποίο αποτελείται από παραγωγικά μέσα υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, αλλάζει και η νομική μορφή της εταιρείας, η οποία πλέον μετονομάζεται σε ΠΕΠΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Με τη ζήτηση να πολλαπλασιάζεται, επεκτείνουμε την εταιρεία ακόμη περισσότερο σε έκταση 1700 τ.μ, η οποία αποτελείται από 4 υπερσύγχρονους θαλάμους βαθιάς κατάψυξης. Έτσι εξασφαλίζουμε μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και καλύτερα αποτελέσματα σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.

Το πάντρεμα των σιροπιαστών γλυκών με το παγωτό είναι γεγονός! Για ακόμη μια φορά δημιουργούμε κάτι νέο και μοναδικό, συνδυάζοντας γεύσεις της Ανατολής με το απολαυστικό παγωτό μας. Η αρχή γίνεται με το σαραγλί και ακολουθούν και άλλα προϊόντα, τα οποία κερδίζουν τους καταναλωτές.

Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε εντυπωσιακά, χτίζοντας άλλα 1000m² εγκαταστάσεων που αποτελούνται από εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών.

Προχωράμε σε ανανέωση της εταιρικής μας ταυτότητας και εισάγουμε ένα νέο λογότυπο. Το νέο λογότυπο απεικονίζει το βουνό Πήλιο, από το οποίο προέρχεται και η επωνυμία της εταιρείας σε συνδυασμό με το σήμα κατατεθέν μας, το παγωτίνι, το οποίο πρώτοι κυκλοφορήσαμε στην αγορά το 1996.

Εγκαθιστούμε φωτοβολταϊκά συστήματα στις εγκαταστάσεις μας με σκοπό να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες με πιο σύχρονους και βιώσιμους τρόπους. Έτσι, συνεχίζουμε να παράγουμε το πιο νόστιμο παγωτό με σεβασμό στο περιβάλλον!